ESG
ESG este un acronim pentru mediul de afaceri, care se referă la factorii de mediu, sociali și de guvernanță. Raportarea ESG este procesul prin care companiile dezvăluie și comunică informații legate de performanța lor în aceste domenii.
Astăzi, raportarea ESG este considerată din ce în ce mai importantă pentru investitori, consumatori, angajați și alte părți interesate, care doresc să înțeleagă mai bine impactul unei companii asupra mediului și societății în ansamblu.
Raportarea ESG poate implica furnizarea de informații prin intermediul rapoartelor anuale, rapoartelor de sustenabilitate, rapoartelor integrate sau altor instrumente de comunicare. Unele companii pot alege să adopte standarde și ghiduri internaționale, precum cele elaborate de Global Reporting Initiative (GRI) sau Sustainability Accounting Standards Board (SASB), pentru a asigura coerența și comparabilitatea rapoartelor lor.
Un raport ESG robust și transparent poate aduce multiple beneficii companiei, cum ar fi îmbunătățirea reputației, atragerea investitorilor responsabili, creșterea loialității consumatorilor și angajaților, identificarea și gestionarea riscurilor, precum și stimularea inovației și durabilității în afaceri.
Este important ca raportarea ESG să fie autentică, verificabilă, și să reflecte în mod corespunzător practicile și performanța unei companii în domeniul mediului, social și de guvernanță, fapt pentru care specialiștii CCAT vă pun la dispoziție practici de lucru verificate.